Nieuws / agenda

Meer weten over doopsgezinden en remonstranten?
 

Nieuws / agenda

Naar de startpagina

 

Startpagina Kerkdiensten Nieuws / agenda Concerten Overdenkingen De gemeente Kerkhuur


 
 
Zo 2 juli 2017
16.00 uur

Lokhorstkerk

Ernst Hirsch BallinPreek van de leek - Tegen de stroom in

Ernst Hirsch Ballin, hoogleraar in Amsterdam en Tilburg, oud-minister van Justitie en voormalig lid van de Raad van State (etc.) zal n.a.v. zijn nieuwe boek Tegen de stroom, over mensen en ideeën die hoop geven in benarde tijden, samen met Laura van Asselt voorgaan in de dienst waarin hij de preek verzorgt.

Na afloop van de dienst is er gelegenheid om onder genot van een hapje en een drankje met elkaar en met de heer Hirsch Ballin van gedachten te wisselen.
 

31 juli - 4 aug 2017
 

De Hoorneboeg
Hoorneboeg 5
1213 RE Hilversum

De HoorneboegCreatieve midweek 2017

Van ma 31 juli tot vr 4 augustus vindt de Creatieve Midweek plaats op het prachtige landgoed De Hoorneboeg in Hilversum, een unieke stilteplek. Deelname aan deze week is mogelijk voor iedereen, van elke leeftijd, die graag schildert. Er wordt verwacht, dat je actief meedoet en enigszins zelfstandig kunt werken. Kunstenares Antje Sonnenschein begeleidt ons. De kosten bedragen € 395 voor een eenpersoons kamer met vol pension en professionele begeleiding/workshops. Opgave voor deelname: 030 - 231 6970 of info@remonstranten.org.
 

september 2017

Mennorode

DoopsgezindNieuwe cursus Doperse Theologie 2017-2019

Komend najaar gaat voor de zeventiende keer de tweejarige cursus Doperse Theologie van start. Al meer dan 500 mensen hebben meegedaan. Begrijpelijk, want het is de kans om nu eens echt uit te zoeken waar je staat in de bonte wereld van de doperse traditie. De cursus gaat uit van het Doopsgezind Seminarium en wordt gehouden in Mennorode in Elspeet. Ze is bedoeld voor leden en belangstellenden in en rond de gemeenten. Er wordt lesgegeven door een ervaren team van enthousiaste docenten. Lees verder >>.
 

Zie ook de concertagenda

Eerdere agenda-items:

Wo 7 juni 2017
19.30 uur

Lokhorstkerk

 

een vrijwillige bijdrage
wordt op prijs gesteld

Maaike MeijerZomercursus
Wij hebben kunst nodig om het leven te verdragen

Onder deze titel verzorgen de doopsgezinde en remonstrantse gemeente twee avonden in juni.

Op 7 juni komt Vasalis’ biografe prof.dr. Maaike Meijer leven en werk van deze dichteres vertellen. Vasalis was niet formeel gelovig, maar haar werk lijkt een lange verkenning van dat wat buiten de normale werkelijkheidsbeleving ligt: dromen, mystieke ervaringen, visioenen. Ze overvielen haar en blijken de kern van haar kunstenaarschap te zijn geweest.
Deze lezing gaat vooral in op een aantal belangrijke gedichten die Vasalis schreef, en over hun ontstaansproces en over hoe ze die ongekende wijsheid en intensiteit wist te bereiken. In Vasalis krijgen we te zien wat creativiteit is, hoe ongrijpbaar, hoe overweldigend, hoezeer van levensbelang voor een kunstenaar.
 

Za 3 juni 2017
10.00 - 16.00 uur

Zes Leidse kerken
 

De toegang tot de concerten is gratis,
wel is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Leidse Orgeldag

Op zaterdag 3 juni 2017 zal de jaarlijkse Leidse Orgeldag weer plaatsvinden, georganiseerd door de Stichting Orgelstad Leiden.

Tijdens een zestal concerten van ongeveer 30 minuten zullen zes historische Leidse orgels klinken; de loopafstand tussen de locaties bedraagt 5 tot 15 minuten.

bullet 10.00 uur: Pieterskerk - Erik van Bruggen op het Van Hagerbeer-orgel
(kerk open vanaf 9.30 uur).
bullet 11.00 uur: Stadsgehoorzaal - Geerten van de Wetering bespeelt het Flentrop-orgel, bijgestaan door het Trio Cortado.
bullet 12.00 uur: Lokhorstkerk - Casper de Jonge op het Mitterreither–van Dam-orgel.
bullet 14.00 uur: Lutherse kerk - Jaap Jan Steensma bespeelt het orgel.
bullet 15.00 uur: Marekerk - organist Henk Gijzen.
bullet 16.00 uur: Hartebrugkerk - Jan Verschuren sluit de dag af.
 
Za 6 mei 2017
14.00 uur

Protestants Landelijk Dienstencentrum, Joseph Haydnlaan 2a, Utrecht

Studiedag vrijzinnig bidden in Utrecht

Kun je als vrijzinnig gelovige wel bidden? Tot wie of wat bid je en hoe doe je dat dan? De Vereniging van Vrijzinnige Protestanten (VVP) en het Arminius Instituut organiseren een studiemiddag naar aanleiding van de VVP-publicatie ‘Tussen vraag en antwoord’ die deze middag wordt gepresenteerd. Lees meer >>
 

Di 25 april 2017
20.00 uur

Doopsgezinde kerk
Zijdstraat 55
Aalsmeer

Plastic soepZin-Inn lezing over plastic soep

Peter Smith spreekt over de plastic soep. Hoe kunnen we met een klein beetje moeite de wereld mooier maken? Grote problemen los je niet op door erover te klagen. Iets doen, hoe onbeduidend klein het soms ook lijkt, brengt je wél dichter bij een oplossing. Sterker nog, doordat je zelf iets doet aan het probleem krijg van je allerlei kanten hulp. Deze filosofie passen we nu toe op een probleem waar in Nederland ontzettend veel over geklaagd wordt: zwerfafval.

Meer informatie, klik hier.

 

Agenda Doopsgezinden landelijk  www.doopsgezind.nl
Agenda Remonstranten landelijk  www.remonstranten.nl
Zinweb  ZinWeb - vrijzinnig trefpunt voor spiritualiteit, cultuur en ethiek

 

 
Contact Suggesties of opmerkingen mailen?