Vredeswake voor Gaza in de Lokhorstkerk

16 maart 2024
20:00 - 21:00
Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden
Sonja van der Meulen gaat voor
Thema: Vredeswake voor Gaza
Vredeswake voor Gaza in de Lokhorstkerk

Op zaterdag 16 maart geven zoveel mogelijk doopsgezinde gemeenten twaalf uur lang het licht van vrede door in een wake. Elk uur ontsteken we in een doopsgezinde gemeente in Nederland het licht. Daartoe zoeken we minimaal twaalf doopsgezinde gemeenten die mee willen doen. Maar meer is natuurlijk beter! Ook verzamelen we handtekeningen voor een petitie.

Het standpunt van Mennonite World Conference is leidend:

1. Bid en kom in actie voor een einde aan de spiraal van geweld en onrecht. In het besef dat het bevoordelen van één natie of etniciteit ten koste van een ander schadelijk is voor het werk aan Gods Koninkrijk en de mensheid.
2. We willen dat de Israëlische regering haar huidige aanvallen op Gaza en de Westelijke Jordaanoever staakt en een begin maakt met het rechtzetten van de decennialange bezetting en onteigening van het Palestijnse volk.
3. We willen dat Palestijnse militanten hun aanvallen op Israëli’s staken, gijzelaars vrijlaten en geweldloze manieren zoeken naar een uitweg.

Lokhorstkerk sluit estafette-wake voor vrede in Gaza af.

Zaterdag 16 maart geven doopsgezinde gemeenten in Nederland een licht van vrede door voor Palestina en Israël met een estafette-wake. Elk uur wordt in een kerk in het land een vredesvlam ontstoken.

De Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, start om 20.00 de wake en sluit de landelijke estafette af.
Iedereen wordt van harte uitgenodigd om een uur mee te waken voor de vrede.