Retraite ‘ontworteld – naar een huis op zoek’

29 apr t/m 1 mei 2024
17:00 - 14:00
Activiteiten
Landgoedhotel Woodbrooke
Bijzonderheden: Leiding: Johan Goud en Foeke Knoppers

Anders dan bomen die wortels en vossen die holen hebben, zijn mensen altijd naar hun huis op weg. Zo staat het in een veelgezongen geloofslied van Huub Oosterhuis (lied 807). Dat we geen thuis hebben, wordt in onze tijd sterker gevoeld dan ooit. Het klimaatprobleem, geopolitieke verschuivingen, de verdwijning van kerken – ze doordringen ons van het gevoel dat we het stuur steeds meer kwijt raken. Het is alsof we het contact verliezen met het leven om ons heen, de kosmos, onszelf, het geheim dat we God noemen.

Hoe gaan we om met een onherbergzame en onbeheersbare werkelijkheid? Aan pogingen tot een antwoord ontbreekt het niet. Volgens sommigen moeten we ons thuis leren voelen in de kosmos, door te beseffen dat die op onze groene planeet staat afgesteld en dat ons leven verstrengeld is met dat van andere soorten. Anderen stellen voor dat we dansend, musicerend, mediterend, in harmonie komen met wat ons omgeeft. Of dat we veeleer moeten berusten in ons gevoel van ontheemd zijn en toevalligheid. Wie is onze weg?– die vraag stelt Huub Oosterhuis uiteindelijk in dat al aangehaalde geloofslied.

Om deze gevoelens en vragen draait het in de retraites die in 2024 aangeboden worden, opnieuw geleid door Johan Goud en Foeke Knoppers. Met lezingen, meditatie rond teksten, gesprek, stilte, film, gebed en viering.

Interesse?

Leiding: Johan Goud en Foeke Knoppers
Plaats: Landgoedhotel Woodbrooke, Woodbrookersweg 1, Barchem
Data: (1) ma. 29 april vanaf 17.00 uur – wo. 1 mei tot ca. 14.00 uur (2) vr.11 oktober vanaf 17.00 uur – zo. 13 oktober tot ca. 14.00 uur
Prijs: 400 euro – verblijf in dit uitstekend verzorgde hotel is op basis van volpension, éénpersoonskamer, de groep heeft tijdens de retraite een eigen ruimte ter beschikking; dieetwensen doorgeven bij opgave
Aanmelden: bij landelijk bureau per email info@remonstranten.org of telefoon 030 231 69 70

€400