Magische kerst met het Leiderdorps Kamerkoor

10 december 2023
15:00
Concert
Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden
Muziek: Concert Leiderdorps Kamerkoor
Magische kerst met het Leiderdorps Kamerkoor

Het Leiderdorps Kamerkoor zingt het feestelijk kerstconcert
Magie van Kerst o.l.v. Angeliki Ploka en met begeleiding van Michelle Verheggen op harp. Uitgevoerd worden werken van o.a. Britten, Pärt, Bruckner en Nordqvist.

In dit concert voert het koor u mee naar de wonderbare tijd van Kerst met een gevarieerd Kerstprogramma, waarin harpbegeleiding centraal staat.

Voor deze feestelijke kerstmuziek reizen we door vele landen en langs verschillende tijden. Van het Oud-Nederlands met een oude Vlaamse kerstliedje van begin 17e eeuw gaan we naar de magisch witte velden van Scandinavië met Jul, jul van Nordqvist.

En van de minimalistische, spirituele compositie van Pärt, Bogoroditse Devo, weer terug naar Oostenrijk en Duitsland met werken van Bruckner en Praetorius.
Uiteindelijk komen we aan bij het Engelse ‘Ceremony of Carols’ van Britten, de betoverende cyclus van kerstliederen waarin de magie en de vreugde van het kerstseizoen schitteren.

Het Leiderdorps Kamerkoor heeft ca. 25 leden. Het brengt afwisselende programma’s met repertoire vanaf de barok tot de 21e eeuw, zowel a capella als met instrumentale begeleiding.

Programma:

Jetse Bremer – Herders hij is geboren
Pjotr I. Tchaikovsky – The Crown of Roses
Gustaf Nordqvist – Jul, Jul
Anton Bruckner – Virga Jesse
Anoniem – O kerstnacht, schooner dan
Arvo Pärt – Bogoroditse Devo
Michael Praetorius – Es ist ein Ros entsprungen
Benjamin Britten – Ceremony of Carols
Toegift …….


Kaartverkoop

Voorverkoop via website: https://www.leiderdorpskamerkoor.nl/events/event/kerstconcert/

Kaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop € 15,00 en € 17,50 aan de kerk en zijn verkrijgbaar via bovenstaande link of bij de leden van het koor en aan de kassa op de middag van het concert.