Engels benefietconcert met koor en orgel voor Leidse Lokhorstkerk

29 april 2023
20:00
Concert
Lokhorstkerk Pieterskerkstraat 1 Leiden
Muziek: Koor
Engels benefietconcert met koor en orgel voor Leidse Lokhorstkerk
Op zaterdag 29 april om 20.00 treedt het koor Marble Hill Singers op in de Leidse Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1. Onder de titel 'O Radiant Dawn: 500 jaar Britse sacrale muziek' brengt het koor werk van o.a. Byrd, Tallis en Stanford. Dirigente Rebecca Taylor zal ook het Mittereither/Van Dam-orgel bespelen.
De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan de verdere verduurzaming van de Lokhorstkerk.
Kaarten kosten €15 (studenten €12).

Vorig najaar kon de eerste fase van de restauratie en verduurzaming van de Lokhorstkerk met succes worden afgesloten. Het gat in het stucplafond werd gerepareerd, het dak kon worden geïsoleerd. Nu is de tweede fase van de verduurzaming gestart: voorbereiding voor het plaatsen van zonnepanelen.

Het kamerkoor Marble Hill Singers uit het Engelse Twickenham verzorgt hiervoor een benefietconcert met een rijk programma uit de Britse koortraditie. Er klinken werken uit vier eeuwen muziek van onder meer Tallis, Byrd, Wesley, Villiers Stanford, Walton en Tavener. Het thema Licht en Duisternis in
'O Radiant Dawn' van de hedendaagse componist James MacMillan loopt als een rode draad door het programma. 

De Marble Hill Singers hebben concerten en diensten gezongen door het gehele Verenigd Koninkrijk. Hun succesvolle concertreizen brachten hen naar Parijs, Madrid, Florence, Wenen en recentelijk Hamburg. Het brede repertoire omvat sacrale, seculiere én lichte muziek, van polyfonie uit de renaissance tot premières van nieuwe, in opdracht gecomponeerde stukken.
Het koor staat onder leiding van Rebecca Taylor, afgestudeerd aan de universiteit van Oxford. Behalve organist en koordirigent is ze o.a. Director of Music aan St Philip's Earl's Court Road.