Concert Practicum Musicae

23 november 2023
17:00 - 18:00
Concert
Lokhorstkerk Pieterskerkstraat 1 Leiden
Muziek: Practicum Musicae Concert
Concert Practicum Musicae

Muzikaal Talent in de Lokhorstkerk

In de Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, is op donderdag 23 november vanaf 17:00 te genieten van een uur muziek met een veelkleurig aanbod van hoogtepunten! Dan geven een negental studenten van Practicum Musicae het volgende concert in hun maandelijkse reeks van dit studiejaar. De musici zijn jonge dubbeltalenten die naast hun studie aan de Leidse universiteit bovendien les krijgen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het programma omvat muziek uit drie eeuwen, met onder meer variaties van Mozart over het thema “Hélas, j’ai perdu mon amant” voor cello en piano, van Schubert de pianosonate nr. 20 in A groot, van Arensky het “Elegia” uit zijn Trio no. 1 voor viool, cello en piano, van Cassadó de “Preludio – Fantasia” voor violoncello solo, van Gershwin diens bekende “It ain’t necessarily so” met viool en piano, en van Osborne de “Rhapsody for bassoon” gespeeld met fagot solo.

De uitvoerenden zijn Esther Meershoek en Freke van Krimpen (viool), Honorine Charbonnier en Mare Plantinga (cello), Castor Smiet (fagot) en de pianisten Ilja de Goede, Naut de Koning, Shun Fei Francke en Simon van Prooijen.

De toegang is vrij.