Meer weten over doopsgezinden en remonstranten?
 

Concerten

Naar de startpagina

 

Startpagina Kerkdiensten Nieuws / agenda Concerten Overdenkingen De gemeente Kerkhuur


 
Meer weten over het Johannes Mitterreither orgel?
 
Zo 17 sep 2017  
15.00-17.00 uur
Lokhorstkerk


 

Meer informatie? Klik hier
 

Leids Projectkoor
Go West!

Onvervalste 20ste en 21ste eeuwse koormuziek van zwaargewichten Barber en Copland, golden boy Eric Whitacre en die hard Elliot Carter, and some more. Bovendien is voor dirigent Béni Csillag een dubbelrol weggelegd: hij zal voor het koor staan én achter de piano plaatsnemen. Kortom, LPK 47 wordt grensverleggend.

Programma:

bulletVirgil Thomson (1896 – 1989)
De Profundis Aaron Copland (1900–1990) / Old American Songs
bulletElliott Carter (1908 – 2012)
Musicians wrestle everywhere / Heart, not so heavy as mine
bulletSamuel Barber (1910 – 1981)
Let down the bars o death (Opus 8, nr 2) / Agnus Dei (Opus 11) / Heaven Haven (Opus 13, nr 1) / Sure on this shining night (Opus 13, nr 3)
bulletDavid Pinkham (1923 – 2006)
Wedding Cantata, met piano
bulletEric Whitacre (*1970)
Three Flower Songs / The Seal Lullaby
 
di 19 sep 2017
19.30-21.30 uur
Lokhorstkerk

Toegang: gratis

 Kerk en muziek

Kerk & muziek: Wat zingen we zoals in de kerkdienst (door Re-campagne)

Liederen uit de eeuwenlange traditie van de kerkmuziek bezingen actuele thema's als liefde, rust, strijd en vreugde. Zowel hedendaagse liedvormen als oude psalmen uit het Liedboek - Zingen en bidden in huis en kerk laten zien op wat voor verschillende manieren er met teksten en muziek kan worden omgegaan. De (kerk)musici Arie Vooijs en Iddo van der Giessen nemen u mee in de verschillende stijlen en historie van wat we zoal zingen in de kerkdiensten. U wordt vooral ook uitgenodigd zelf mee te zingen en te experimenteren met muziekstijlen. Arie licht met gebruik van piano en zang de liederen toe, terwijl Iddo vanaf het 18e-eeuwse Mitterreither-orgel bijdraagt. Doe mee en ervaar hoe leuk het ís én blijft om te zingen! Ook als u niet muzikaal bent en nooit meer zingt.

bulletArie Vooijs (1965) heeft een rijke muzikale ervaring als blazer, organist en dirigent in Katwijk en Noordwijk. Momenteel is hij dirigent van Interkerkelijk koor Caritas in Aalsmeer en Zangkoor “Volharding leidt tot doel” in Scheveningen. Hij is organist in Zoetermeer. Daarnaast werkt hij als IT Auditor bij de Belastingdienst.
 
bulletIddo van der Giessen (1995) studeert orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij is organist in Bergschenhoek en Zoetermeer. Een aantal keer per jaar speelt Iddo ook in de Lokhorstkerk. Naast zijn muzikale studie heeft Iddo ook de bachelor Liberal Arts & Sciences.
 
Zo 8 okt 2017  
15.00-17.00 uur
Lokhorstkerk

Capella Vocale
 

Capella Vocale
Concert

Programma:

bulletWerken van Byrd, Nees, Brahms, Cooke en Monteverdi

Meer informatie volgt.

 

wo 1 nov 2017
19.30 uur
Lokhorstkerk

Allerzielen

AllerzielenAllerzielen, een doodgewoon samenzijn

De vesper is gericht op iedereen die zijn of haar doden wil herdenken. We sluiten daarbij aan bij wat leeft in de samenleving en proberen te voorzien in de groeiende behoefte aan rituelen bij belangrijke momenten in het leven zoals afscheid nemen, sterven en dood.

Het vocaal ensemble van de Leidse koorschool o.l.v. Rozemarijn Kalis zal een groot deel van de invulling van de avond op zich nemen en wederom schitterend werk ten gehore brengen.
 

Zie ook: "Muziek in de Lokhorstkerk"

Overzicht van eerdere concerten:
 

Do 29 jun 2017  
17.00-18.00 uur
Lokhorstkerk

Practicum Musicae
Toegang gratis
 

Universiteit LeidenKoninklijk ConservatoriumPracticum Musicae
Gratis inloopconcert

Dubbelstudenten aan de Universiteit Leiden en het Koninklijk Conservatorium laten van zich horen! Het laatste concert van dit seizoen!

Op het programma staan:

bulletHet Borodin-strijkkwartet (Yolanda Kuijper, Pauline Jansen, Emiel de Jongh Swemer en Ivo Bles), een van de veel belovende ensembles die zich dit jaar gevormd hebben en waar we hopelijk nog veel van zullen gaan horen. Zij spelen deel 1 uit Elgar’s strijkkwartet.
bulletEen ander veelbelovend ensemble dat de 29ste van de partij is, is het PhDuet, bestaande uit Annemarie Abbing (sopraan) Janusz Meylahn (tenor) en Josefina Koloski (piano).

Daarnaast zijn er dit jaar veel duo’s ontstaan, waarvan u er twee zult horen:
bulletStijn Brinkman (viool) en Ivo Bles (cello) zullen het Allegro uit de sonate voor viool en cello van Maurice Ravel ten gehore brengen.
bulletDorien Houkes (dwarsfluit) en Martijn van Dijk spelen
Rhené Baton en Cécile Chaminade.
 
bulletTen slotte nog twee geweldige solistes: Jasperina Verheij zal op haar blokfluit C.F.E. Bachs Sonate voor fluit solo ten gehore brengen en saxofoniste Doreanne Tigchelaar speelt Teleman’s Fantasie.
 

Vr 23 jun 2017  
20.15 uur
Lokhorstkerk

Lundi Bleu
Kaarten: € 20
 

Zambridge SenangaStrijkorkest Lundi Bleu
o.l.v. Carel den Hertog

Benefietconcert ten bate van onderwijs voor weeskinderen in Zambia.

We spelen het programma van de Lundi zomerconcerten, i.s.m. cellist Johan van Iersel, solo-cellist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Wilde GanzenThema is het classicisme vs. neo-classicisme.
De 20e-eeuwse blik van Stravinski op de
klassieke periode.

Programma:

bulletJoseph Haydn: Celloconcert in C
bulletIgor Stravinsky: Concert in d
bulletJoseph Haydn: Symfonie nr. 49 ”La Passione”
 
 

 
 
Contact Suggesties of opmerkingen mailen?